Nacht van de Duisternis op 11 oktober 2014

Cultuurraad en gemeentebestuur slaan opnieuw de handen in elkaar en organiseren een duistere en geanimeerde wandeling in de mooie omgeving van de nieuwe locatie van VOC Herenthout. Ook de Herenthoutse jeugdraad, Femma en KVLV werken mee.

 Lees meer
 
Winnende nummers steun- en inkomkaarten Dag van de Burger

De burgemeester en het comité 'Dag van de Burger' danken de Herenthoutse bevolking voor de talrijke opkomst in het GOC Ter Voncke. Dankzij iedereen werd deze dag een groot succes. 


 Lees meer

 
Spelletje van de maand!

Gezelschapsspelen gaan ver terug in de tijd en zijn vaak wereldwijd bekend. Ondanks de opkomst van computerspelletjes blijven ze populair.

 Lees meer
 
Lokaal Bestuur organiseert vrijetijdsbeurs

Op zaterdag 25 oktober 2014 vindt in GOC Ter Voncke van 14.00 tot 18.00 uur de tweede editie van de Herenthoutse vrijetijdsbeurs plaats.

 Lees meer

 
Steek je handen uit de mouwen voor de toekomst van de Kempense bossen
Bosgroep Zuiderkempen vzw zoekt versterking voor haar vrijwilligers voor Bosbeheer! Wat er van een vrijwilliger van de Bosgroep verwacht wordt en wat hun takenpakket inhoudt, kom je te weten op de infoavond op donderdag 9 oktober om 19.00 uur in Kamp C, Britselaan 20 in Westerlo.
 Lees meer
 
Verrassingen in je valies

In juni mochten de leerkrachten van het Herenthoutse lager onderwijs intekenen op een inspiratiepakket met recente jeugdboeken waarover zij konden beschikken tijdens de zomervakantie.

 Lees meer

 
Loket Kids & co leent 'Troostkoffer' uit

Iemand uit de nabije omgeving is ernstig ziek, is palliatief of is overleden. Afscheid moeten nemen zet het leven even stil … Het is goed met kinderen te praten over verlies en dood en hen bij dit gebeuren te betrekken.

 Lees meer
 
Infoavond 'Helpen bij verlies'

Op maandag 13 oktober 2014 van 19.30 tot 22.00 uur kan je een gratis infoavond bijwonen met als thema 'Helpen bij Verlies'.


 Lees meer

 
Bezoek op 1-2 of 8-9-10-11 november een energiezuinige woning

Ecobouwers Opendeur is een jaarlijks initiatief van Bond Beter Leefmilieu en vindt dit jaar voor de 17de keer plaats.

 Lees meer